Randall Casaer op zoek naar de hond in ons

Je bent hier:  Home » Nieuws » Randall Casaer op zoek naar de hond in ons

“Jullie weten het misschien nog niet, maar jullie hebben allemaal een hond in jullie. Of dat nu een bullebak, een keffer of een loopse teef is. Dit is het moment om op zoek te gaan naar die hond, hoe lelijk hij ook mag zijn. Neem hem op schoot en aai hem liefdevol.” Zo stelde Randall Casaer zijn project ‘Schip vol honden’, waarvoor hij samenwerkte met componist Chris Carlier en een zestal muzikale vrienden, voor. Het is ook de insteek voor zijn nieuwe boek, dat hij zondag voorstelt.

‘Er zit een hond in u’ bundelt cartoons die tot nadenken stemmen en eerder enkel te zien waren op het kunstenfestival van Watou. Als een empathische etser gaat Casaer op zoek naar onze hondse menselijke kantjes, of dat nu een grote Deense Dog of een parmantige Chow Chow is. Het resultaat van dat onderzoek verscheen bij Borgerhoff & Lamberigts en wordt zondag 24 juni om 11u voorgesteld in de Gentse boekhandel Paard van Troje.

Randall Casaer won in 2008 met zijn boek ‘Slaapkoppen’ de laatste Blikken Biebel, de Debuutprijs van de Stad Turnhout die sindsdien vervangen werd door de Willy Vandersteenprijs. ‘Slaapkoppen’ werd vertaald naar het Frans, Italiaans en Engels. Sindsdien verschijnen de tekeningen van Casaer regelmatig in onder meer De Morgen, De Standaard en Humo. Daarnaast is hij de huistekenaar van De Slimste Mens ter Wereld, waar hij de gevreesde fotorondes van illustraties voorziet. Casaer is ook regisseur voor cabaretiers zoals Wim Helsen en Wouter Deprez.