Win de Plastieken Plunk 2018

Je bent hier:  Home » Nieuws » Win de Plastieken Plunk 2018

Jonge stripmakers kunnen vanaf nu weer hopen op eeuwige roem. Wat ze daarvoor moeten doen? Tegen 30 september een strip tussen 1 en 24 pagina’s lang insturen voor de Plastieken Plunk.

De prijs De Plastieken Plunk werd in 2008 in het leven geroepen door het online stripmagazine Pulp deLuxe en stripblad Plots Stripmagazine. De prijs ontstond in navolging van de Bronzen Adhemar en de Blikken Biebel, maar de Plastieken Plunk heeft vooral als ambitie om beginnende stripmakers te ondersteunen.

De hoofdprijs is – naast 250 euro – een plastic versie van het stripfiguurtje Plunk van Luc Cromheecke. Hij boetseert ook elk jaar het beeldje eigenhandig. Er wordt ook elk jaar een publieksprijs uitgereikt die 50 euro waard is.

In 2018 zal de Plastieken Plunk voor de elfde keer uitgereikt worden. Eerdere laureaten als Brecht Evens (2009), Frederik Van den Stock (2011) en Thijs Desmet (2014) lieten op deze manier voor het eerst van zich horen in de stripwereld. In Stripgids 3 vind je  de winnaar van de Plastieken Plunk 2017: Yannick Pelegrin met ‘Oerwoud achter glas’.

Jonge stripmakers kunnen hier het reglement nalezen, en hun inzendingen doorsturen via dit formulier.