Patrick Van Gompel schenkt bibliotheek aan Strip Turnhout

Je bent hier:  Home » Nieuws » Patrick Van Gompel schenkt bibliotheek aan Strip Turnhout

De Turnhoutse VTM-journalist Patrick Van Gompel schenkt een paar duizend strips aan Strip Turnhout vzw. Van Gompel was van1983 t.e.m. 2003 mede-organisator van de Stripgidsdagen, de voorloper van Strip Turnhout. Onder zijn impuls maakte minister van cultuur Bert Anciaux van de Bronzen Adhemar Prijs een officiële Gemeenschapsprijs voor Strips. Na het afscheid van Van Gompel en collega-organisator Ad Hendrickx nam de nieuwe organisatie de fakkel over.

Patrick Van Gompel: “’t Is simpel: mijn huis is helaas veel te klein. Er moesten een paar duizend strips de deur uit. Eigenlijk ben ik nu gewoon heel blij dat de verzameling bij elkaar blijft en dat hopelijk tienduizenden mensen er veel plezier aan beleven”.
Patrick Van Gompel (52) is al 31 jaar actief als (strip)journalist. Hij bouwde in de loop der jaren een aanzienlijke stripverzameling uit. Enkele duizenden albums uit die collectie schenkt hij nu aan Strip Turnhout. De organisatie zal er een wisselcollectie mee samenstellen die door openbare bibliotheken uit de provincie Antwerpen ontleend kan worden, zodat de boeken door een zo breed en ruim mogelijk publiek gelezen kunnen worden.

VTM-journalist Patrick Van Gompel bespreekt op www.vtm.be/boeken al jaren boeken, met veel aandacht voor strips en thrillers. Hij zetelde jarenlang in de jury van de Bronzen Adhemar. Momenteel maakt hij deel uit van de Knack Hercule Poirot Prijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.