'Kabouter Wesley'- grap over kusttram geweerd door De Lijn

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'Kabouter Wesley'- grap over kusttram geweerd door De Lijn

Kabouter Wesley’, de slecht getekende doch immens populaire kabouter van Jonas Geirnaert, siert een hele zomer lang de kusttram tussen Knokke-Heist en De Panne naar aanleiding van het 49ste Internationaal Cartoonfestival dat in Knokke-Heist doorgaat en waar de kabouter een van de publiekstrekkers is. Een eerste ontwerp, waarin gespeeld werd met het wegvallen van de letter ’t’ in het woord ‘kusttram’, werd vriendelijk geweigerd door vervoersmaatschappij De Lijn.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er ‘Welkom op de kusttram’ en ‘Nog een prettige dag op de kusttram’ stond”, legt  Mieke Remmerie, coördinator externe communicatie van de Knokse dienst Toerisme uit in de krant Het Nieuwsblad. “Het idee was, dat wanneer de deuren zouden openen, de tekst zou wijzigen in ‘Welkom op de kuttram’ en ‘Geen prettige dag gewenst’. Daar hadden de mensen bij De Lijn echter wat bezwaren tegen.” De kusttramgebruiker wordt nu verwelkomd met de tekst ‘Normaal had hier iets heel erg grappigs gestaan’ en ‘Maar het mocht niet’, een duidelijk statement van geestelijke vader Jonas Geirnaert.

Op 23 juli gaat overigens de allereerste ‘Kabouter Wesley’-dag door op het Internationaal Cartoonfestival. Wie die dag tussen 17u en 19u de tentoonstelling bezoekt verkleed als Kabouter Wesley, mag gratis binnen en krijgt een ‘Kabouter Wesley’ USB-stick. De expo is nog te bezoeken tot 12 september 2010. Meer info vindt u hier.