Arq – Eerste Cyclus (Andreas)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Arq – Eerste Cyclus (Andreas)

Na jaren van uitverkochte delen en torenhoge prijzen presenteert Sherpa nu een aantrekkelijk geprijsde bundeling op boekformaat van de eerste cyclus van Andreas’ ‘Arq’-epos. Desondanks stijgen weer her en der pufjes op van misnoegde lezers die hun beklag doen over het kleinere formaat van dit album.  Het is altijd wat.

Wij kunnen niet anders dan blij zijn met deze mooie heruitgave van Andreas’ sterkste werk in jaren. De auteur van puzzelverhalen en kunstig geconstrueerde pagina’s laat zich hier volledig gaan in een verhaal waarin vijf personen plots samen in de mysterieuze nevenwereld Arq belanden. Andreas geeft nooit de volledige puzzel prijs, maar reikt voldoende elementen aan om het zoeken voldoening te geven.

In deze eerste van drie cycli geeft Andreas de verschillende personages elk een eigen achtergrond en laat hij een glimp zien van de organisatie die achter het hele gebeuren lijkt te zitten. Hij zet zijn pionnen meesterlijk uit en maakt ze klaar voor een schaakpartij die werkelijk alle kanten op kan. De emoties laat hij in zijn puzzels en constructies al te vaak achterwege. Daardoor blijft deze ‘Arq’ net iets te veel een geniale maar kille constructie. Dit boek staat wel garant voor heel wat puzzelplezier tijdens de komende winteravonden.  (MB)

Andreas
‘Arq – Eerste Cyclus’, Sherpa, 288 blz., €39,95.
***