Black Op 6 (Labiano & Desberg)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Black Op 6 (Labiano & Desberg)

Black Op’ is allesbehalve een makkelijke reeks, daarvoor zet routinier Desberg (‘IR$’, ‘Cassio’, ‘De Schorpioen’ en nog –tig andere reeksen) je met een overdaad aan tijdsprongen en een hele resem personages te vaak op het verkeerde been. Als je dus denkt dit zesde en afsluitende deel zomaar eens vrijblijvend ter hand te nemen, ga je heel wat details missen en komt alles waarschijnlijk nogal warrig over. Ik heb me dus maar een hele zondagnamiddag onledig gehouden met het (her)lezen van de hele ‘Black Op’-reeks.

Gelukkig kon ik die zondagavond terugblikken op een meer dan aangename leeservaring van een stripcyclus die tot in de puntjes klopt en waarin alle details en nevenintriges rigoureus zijn uitgewerkt. De belevenissen van oud CIA-gediende Floyd Whitman behelzen niet alleen zijn avonturen tijdens de Koude Oorlog, maar er wordt ook heel wat ruimte ingelast voor zijn persoonlijke twijfels, zijn getroubleerde relatie met zijn jeugdvriend Trent en zijn getormenteerd liefdesleven.

Lang geleden dat we de aloude goed-versus-kwaadthematiek nog zo genuanceerd hebben weten uitwerken. Bij vele reeksen is na een zesde deel het vet wel van de soep, hier lijkt de bouillon me nog krachtig genoeg om een tweede cyclus te rechtvaardigen. (MS)

Hugues Labiano & Stephen Desberg
‘Black Op 6’, Dargaud/Ballon Media, 48 blz., €8,95.
****