Kiekeboe Down Under (Merho)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kiekeboe Down Under (Merho)

Hoe ga je om met oude titels uit het fonds en hou je ze commercieel rendabel? Vroeger was het een vraag die uitgevers zich amper stelden (oude titels van een bepaalde reeks bleven sowieso verkopen), vandaag wordt er wel veel aandacht aan besteed. Aan Franstalige kant wordt vaak met integrales gewerkt (waarbij verschillende albums uit een reeks in volgorde van verschijnen worden gebundeld), Standaard Uitgeverij experimenteert ook met thematische bundelingen, zoals gebeurt bij ‘Nero’ en ‘FC De Kampioenen’.

Deze ‘Kiekeboe Down Under’ kiest voor een andere weg. Het bevat de twee Australische avonturen van ‘Kiekeboe’, ‘Het boemerangeffect’ en ‘De kangoeroeclub’. En die worden aangevuld met foto’s, een reisverslag van Merho over zijn verblijf in Australië, schetsen en krantenknipsel. En tussendoor laat de stripmaker ook de kans niet voorbijgaan om zijn bewondering te uiten voor Barrie Humphries, die u misschien beter kent als zijn alter ego Dame Edna. Als het met zoveel zorg als hier gebeurt, is dit een zeer geslaagde manier om wat oudere albums te bundelen.

Leuke bijkomstigheid: wanneer Merho’s belastingcontroleur ooit zou vragen of hij die reis naar Australië echt wel “in functie van ‘Kiekeboe’” gemaakt heeft, dan hoeft de geestelijke vader van ‘Kiekeboe’ dit boek maar op tafel te leggen om de vraag te beantwoorden. (MG)

Merho
‘Kiekeboe Down Under’, 120 blz., €14,95.
***