Nero (vijf nieuwe deeltjes – Marc Sleen)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nero (vijf nieuwe deeltjes – Marc Sleen)

Bij Standaard Uitgeverij zijn in de reeks miniboekjes-met-harde-kaft de volgende vijf ‘Nero’-albums verschenen: van ‘De Wallabieten’ tot ‘Mama Kali’. Chronologisch bevinden we ons in de jaren 1968-1969. In totaal staat de teller nu op 16, maar vreemd genoeg ontbreekt nummer 14 in de rij. Volgens de bibliografie zou dat ‘Nero tegen de FFF’ moeten zijn. De uitgever heeft er zeker een uitleg voor. (‘Nero tegen de FFF’ werd een paar jaar geleden al op hetzelfde formaat uitgegeven – nvdr)

En het dient gezegd: het zijn keurige uitgaven. Wie houdt van mooie rijtjes in de boekenkast, krijgt hier waar voor zijn geld. De sterkste verhalen zijn het misschien wel niet (vergeleken met bijvoorbeeld ‘De rode keizer’, ‘De negen peperbollen’, ‘De groene Chinees’), maar ze blijven best leesbaar. Daar zorgt bij Sleen altijd weer die onvervalst Vlaamse humor voor.

In serie lezen zoals wij hebben gedaan is bovendien niet helemaal eerlijk: zo komen de trucs uiteraard iets te duidelijk bovendrijven. De uitvindingen van Adhemar (raket, zweefhelm, kleurige pillen, maanlander), Tuizentfloot als stoorzender, kapitein Oliepul als deus ex machina, we kennen ze onderhand wel, maar Sleen is handig genoeg om ze acceptabel te maken. Een paar fijne uurtjes wachten de lezer. (IV)

Marc Sleen
‘Nero’ (vijf nieuwe deeltjes), Standaard Uitgeverij, 32 tot 40 blz., €6,95 per deeltje.
***