The Stuff of legend – Book 1: The Dark (Mike Raicht, Brian Smith & Charles Paul Wilson III)

Je bent hier:  Home » Nieuws » The Stuff of legend – Book 1: The Dark (Mike Raicht, Brian Smith & Charles Paul Wilson III)

We schrijven september 1944, de Tweede Wereldoorlog woedt nog volop en in Brooklyn wordt een kleine jongen ontvoerd naar ‘The Dark’ door de lokale Boogeyman. Gelukkig wil het speelgoed van de jongen hem niet aan zijn lot overlaten en trekt een delegatie onder leiding van een plastieken kolonel op missie om hem te redden. ‘Toy Story’ revisited? Allesbehalve!

Ook al staat er een halve speelgoedwinkel op de cover, de starre grijns van de teddybeer doet de oplettende lezer al vermoeden dat hij niet met een doorsnee kinderstrip te maken heeft. De auteurs maken er een grimmige vertelling van en grijpen zo terug naar de klassieke sprookjestraditie die best wel zijn gruwelijke kantjes kende voordat Disney zich ermee kwam bemoeien. De keuze om het album in sepiatinten te drukken, kunnen we alleen maar toejuichen. Het zet zo onbewust in de verf dat we hier niet met de reguliere zwart-wittegenstellingen te maken hebben, maar dat niks is wat het lijkt. (MS)

Mike Raicht, Brian Smith & Charles Paul Wilson III
‘The Stuff of legend – Book 1: The Dark’, Villard Trade Paperbacks, 128 blz., €13. (Engelstalig)
****