Cherish (Yoshizumi)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Cherish (Yoshizumi)

Wataru Yoshizumi kennen we vooral via de Nederlandse vertaling van ‘Marmalade Boy’ (Glénat). De Franse mangaliefhebbers kunnen echter kiezen uit tig reeksen van de mangaka (mangatekenaar). Telkens weer zijn het vrolijke, onschuldige liefdesverhaaltjes voor meisjes. Met ‘Cherish’ probeert Yoshizumi voor het eerst een volwassen publiek te overtuigen van haar talent.

‘Cherish’ bundelt twee kortverhalen: het titelverhaal en ‘Happiness’. In ‘Cherish’ draait het allemaal rond het meisje Chihiro dat wordt opgevoed door een homokoppel. Haar moeder stierf wanneer het meisje drie was en ze liet de opvoeding van haar dochter over aan haar huisgenoot waar ze stiekem verliefd op was. Het is een heel mooi verhaal dat erg sterk wordt neergezet door Yoshizumi. Prachtige sprongen in de tijd maken dit verhaal tot één van de toppers uit haar carrière, ook al zit er ook hier een zeemzoeterig liefdesverhaaltje in verweven. Net als in ‘Happines’ overigens, over Akatsu, die geïntrigeerd raakt door een vrouw die hij via zijn werk leert kennen. Qua uiterlijk niet echt zijn type – ze heeft niet eens grote borsten! – toch weet ze zijn interesse te wekken. Vooral haar prachtige handen en lange vingers raken hem. Wanneer hij toenadering zoekt blijkt dat ze al een zoontje heeft. Waarom liep haar huwelijk op de klippen? En zoekt ze wel een nieuwe man?

Yoshizumi verteert de overgang naar volwassener werk erg goed. Ze put er duidelijk nieuwe inspiratie uit, ook al blijft het allemaal lekker luchtige lectuur. (KS)

Wataru Yoshizumi
‘Cherish’ (one-shot), Glénat, 192 blz., €6,50. (Franstalig)
****