Tom Carbon 1: in goed gezelschap + Tom Carbon 5: de knetterende gek (Cromheecke & Letzer)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Tom Carbon 1: in goed gezelschap + Tom Carbon 5: de knetterende gek (Cromheecke & Letzer)

Onze lezers kennen Luc Cromheecke en zijn kompaan Laurent Letzer als de geestelijke ouders van ‘Plunk’, vaste gast in dit blad met zijn ongewone avonturen. De niet meer zo piepjonge liefhebbers onder de lezers zullen zich echter ook herinneren dat veteranen Cromheecke en Letzer vijfentwintig jaar geleden (!) een bijzonder, knotsgek soort gagstrip uitvonden. Plunk maakte voor het eerst zijn opwachting in ‘Taco Zip’ (op scenario van Fritzgerald, maar met hulp van Letzer), Tom Carbon van zijn kant diste zijn eerste prettig gestoorde verhalen op tegen zijn neefje, de buurman, en al wie goedgelovig genoeg was om mee te kunnen in de rare bochten van zijn buitensporige fantasie. Uiteraard niet altijd met de aangenaamste gevolgen voor Carbon en kornuiten.

De nieuwe uitgeverij Strip 2000 stelt de waanzin van Tom Carbon weer beschikbaar… én gooit meteen een lading gloednieuwe gags van deze knetterende gek binnen. Een inspiratiebron voor de Kim Duchateaus van deze wereld en lang voor ‘Great lies to tell small kids’ een doldwaze variant op hetzelfde concept. (KVR)

Cromheecke & Letzer
‘Tom Carbon 1: in goed gezelschap’, Strip 2000, 47 blz, €8,95 (hardcover €19,95).
‘Tom Carbon 5: de knetterende gek’, Strip 2000, 46 blz, €7,95 (hardcover €19,95).
***