Hammertime (Jeroom)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hammertime (Jeroom)

Moest niet zowat iedereen Jeroom al kennen als Humo’s huiscartoonist, dan zou het evenmin moeilijk zijn om hem te introduceren. Pornovlinders, verstrooide mummies, getransplanteerde kringspieren: begrijpt u wat ik bedoel?

Bij elke bladzijde weet je: hier zou ik écht nooit zelf op kunnen komen. Misschien maar goed ook, want als Jerooms kronkels de referentie zouden zijn voor een gemiddeld stel menselijke hersenen, leefden we in een vreemde wereld. Prostitutie in Sesamstraat, pantoffeldierjagers, of Derrick als zombie: moet er nog gezond verstand zijn?

Nee dus. Jeroom is een getalenteerd tekenaar, die schijnbaar moeiteloos alle stijlen assimileert, altijd in functie van de grap. Daarnaast ontpopte hij zich de laatste jaren als een meester in het gebruik van de collagetechniek. Vooral Christus, publiciteit, en de grote werken uit de schilderkunst moeten het zo ontgelden, maar eigenlijk is niks veilig. Bij het lezen van ‘Hammertime’ draaide mijn maag soms om, maar dat was zonder uitzondering van het lachen. (KVR)

Jeroom
‘Hammertime’, Vrijdag, geen paginering, €14.90.
****