De boeken van de zieners 1: De bastaard (Gaudin & Sieurac)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De boeken van de zieners 1: De bastaard (Gaudin & Sieurac)

Robin Hobb is de nom de plume van de Amerikaanse fantasyschrijfster Megan Lindholm die in het sword-and-sorcery-genre al heel wat bestsellers op haar naam heeft staan. Gaudin volgt in zijn stripscenario nauwgezet de lijnen die Hobb heeft uitgezet in het eerste deel van ‘De boeken van de zieners’, ook al kiest hij voor het lekker bekkende ‘de Bastaard’ in plaats van ‘Leerling en meester’ als titel.

We volgen de avonturen van Fitz, de bastaardzoon van ene prins Chevalric, die ondanks zijn vage afkomst toch een opleiding krijgt aan het hof van zijn grootvader, koning Vlijm. Hij wordt daar al snel geconfronteerd met de nodige intriges en kuiperijen, maar weet zich niettemin in de gunst te werken, zeker als blijkt dat hij beschikt over ‘Het Vermogen’.

In eerste instantie leek dit wat klassieke ridderverhaal een wat atypische keuze voor een uitgeverij als L, die toch vooral bekend staat om haar ‘Lanfeust’- en andere fantasyverhalen. Geleidelijk beginnen de magische elementen echter toch zachtjes te borrelen, gelukkig zonder dat de toverketel overkookt. (MS)

Jean-Charles Gaudin & Laurent Sieurac (naar het werk van Robin Hobb)
‘De boeken van de zieners 1: De bastaard’, Uitgeverij L, 48 blz., €17,50.
***