Amerikaanse stripauteur Gene Colan overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Amerikaanse stripauteur Gene Colan overleden

De Amerikaanse stripauteur Gene Colan is op 23 juni 2011 op 84-jarige leeftijd overleden.

Colan was het meest bekend voor zijn werk voor Marvel Comics waarvoor hij o.a. de blinde superheld Daredevil maakte en was samen met Stan Lee de bedenker van The Falcon, de eerste Afro-Amerikaanse superheld.

Bijna 70 jaar liep Gene Colan, geboren op 1 september 1926, rond in de Amerikaanse stripindustrie. En in die tijd tekende hij mee aan talrijke reeksen uit de Marvel-stal. Superhelden als Captain America, Doctor Strange, Iron man en de Hulk werden allemaal ooit door hem tot leven gewekt op papier. In 2005 werd hij opgenomen de Will Eisner Award Hall of Fame en in 2010 ontving hij nog de Eisner Award for best single issue.

Het Amerikaanse stripmonument stierf gisteren aan een leverziekte.