Stripauteur Daniel Hulet overleden (1945-2011)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripauteur Daniel Hulet overleden (1945-2011)

De Belgische stripauteur Daniel Hulet, bekend van o.a. ‘Farao’, ‘De paden van de roem’ en ‘Extra Muros’,  is vrijdag 9 september 2011, overleden in Oostende. Dat meldt uitgeverij Glénat. Hulet werd 66 jaar.

Daniel Hulet, geboren op 25 augustus 1945 in Etterbeek, debuteerde op zijn 30ste in het weekblad Kuifje met de strip ‘Blareau’. Eind jaren 70, begin jaren 80 werkte de striptekenaar samen met ‘Rik Ringers’-scenarist André-Paul Duchâteau aan ‘Farao’. Later maakte hij met Duchâteau ook nog  het one shot ‘Carabian Traffic’. Hulet timmerde in de jaren 80 verder aan zijn carrière met reeksen als ‘De paden van de roem’ en ‘Macabere sfeer’. Van 2000 tot 2003 werkte Hulet aan de trilogie ‘Immondys’. Voor Casterman realiseerde hij ‘Extra Muros’. Hij tekende ook nog twee albums voor de reeks ‘De Fleury Nadals’ en hij nam het tekenwerk op zich voor een van de albums uit de ‘levenslijn’-reeks. Daniel Hulet had  een voorkeur voor het vreemde, het bizarre. Een voorkeur die in de meeste van zijn strips duidelijk naar voor kwam en hem een grote schare fans opleverde.