Eerste Stripgids van 2012 komt er aan

Je bent hier:  Home » Nieuws » Eerste Stripgids van 2012 komt er aan

Volgende week verschijnt de eerste Stripgids van 2012. De 28ste Stripgids mag pronken met een cover van de Vlaamse illustrator Sam Vanallemeersch en biedt weer een brede waaier aan van interviews, artikels en vaste rubrieken.

Zo kreeg de Nederlandse striptekenaar/illustrator Joost Swarte een Stripgids-redacteur over de vloer, vertelt Judith Vanistendael u alles over haar nieuwe graphic novel ‘Toen David zijn stem verloor’, is het lachen geblazen met ‘Dirkjan’-tekenaar Mark Retera en werd ook Kevin O’Neill, bekend van o.a. ‘The league of the extraordinary gentlemen’, aan de tand gevoeld. U krijgt ook een portret van GoT – alias Gommaar Timmermans – aangeboden en daar bovenop een muzikale jazz-portfolio van Philip Paquet. Een nieuwe rubriek ziet ook het licht in deze gloednieuwe Stripgids. De rubriek kreeg de naam ‘De tekentafel’ mee en de Vlaamse stripauteur Conz is de eerste die aan de tafel wordt uitgenodigd. Verder ook een essay over stripheld Nero en meer uitleg over het verboden stripmeesterwerk ‘Gringos Locos’ én de komende tekenfilmserie ‘Kinky & Cosy’ van Nix. Uiteraard ontbreken ook de vaste rubrieken niet in deze Stripgids.

Het 28ste nummer van Stripgids landt volgende week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de stripspeciaalzaken in Vlaanderen.