Geen Gouden Boekenuil voor Brecht Evens

Je bent hier:  Home » Nieuws » Geen Gouden Boekenuil voor Brecht Evens

De graphic novel ‘De Liefhebbers’ van de Vlaamse stripauteur Brecht Evens heeft de shortlist van de Gouden Boekenuil, een van de belangrijkste literaire prijzen in België, niet gehaald. Dat heeft Phara De Aguire, de voorzitster van de vakjury, in het Radio 1-programma Joos bekend gemaakt. Uit 219 kanshebbers koos de vakjury onder leiding van Phara De Aguire een longlist van 20 titels, die vandaag herleid werd tot vijf kanshebbers. De winnaar van de Gouden Boekenuil wordt op 5 mei 2012 bekend gemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. Phara De Aguire stelde nog dat Brecht Evens niet moet wanhopen want dat hij ongetwijfeld nog heel veel prijzen zal winnen. Dat Brecht Evens’ strip ‘De Liefhebbers’ genomineerd werd voor de longlist is opmerkelijk in een lijst die verder opgevuld werd door literaire titels. Verbazen doet het echter niet. Evens blijft in binnen- en buitenland potten breken met zijn werk. In 2011 kreeg de Vlaamse stripauteur in Angoulême, het grootste en belangrijkste stripfestival in Europa, de Prix de l’Audace voor de Franse vertaling van ‘Ergens waar je niet wil zijn’ (Oogachtend) en ook dit jaar kon hij rekenen op een nominatie voor een albumprijs op het internationale stripfestival.