Tokyo, fin d’un monde (Junichi Noujou)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Tokyo, fin d’un monde (Junichi Noujou)

‘Tokyo, fin d’un monde’ begint met een scène in een klaslokaal. Yuma Oda is het genie van de klas maar is voor de rest een rustige, onopvallende verschijning. Tot een pesterij uit de hand loopt… Wanneer de pestkop van de klas een meisje in het vizier neemt, grijpt Oda in. Hij brengt de volledige klas in trance, zweeft door de lucht en verdwijnt dan spoorloos in het niets. Het verhaal maakt dan een sprong in de tijd en enkele jaren later wordt het mysterieuze optreden van Yuma Oda opnieuw belicht. Het meisje dat op die dag gepest werd, Miho Omori, wordt immers aangenomen bij het geheimzinnige ministerie van experimentele technologieën. Haar overste, Taro Saegusa, houdt zich bezig met UFO’s en… tijdreizen. Volgens hem is Yuma Oda een man van de toekomst die zich in ons tijdperk begeeft om een belangrijke rol te vervullen. Er staat iets groots te gebeuren. Maar wat?

Mangaka Junichi Noujou verrast ons met een enorm boeiend verhaal waarin hij bovennatuurlijke elementen zoals tijdreizen, hypnose, levitatie en psychokinese moeiteloos weet over te brengen naar een realistische setting waarin ook de liefde een centrale rol speelt.

‘Tokyo, fin d’un monde’ is de verrassing uit de wereld van de seinen (manga voor volwassen lezers) waar we al zolang naar snakten. Eindelijk een goed verhaal en boeiende personages, ondersteund door een harmonieuze tekenstijl. (KS)


JUNICHI NOUJOU
‘Tokyo, fin d’un monde’ (twee delen verschenen),
Delcourt/Akata, 180 pagina’s, €6,95.(Franstalig)

****