Nix krijgt twee nominaties voor de Eisner Awards

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nix krijgt twee nominaties voor de Eisner Awards

Gisteren zijn de genomineerden voor de Eisner Awards 2012 bekendgemaakt. De Belgische striptekenaar Nix (pseudoniem van Marnix Verduyn) is de trotse eigenaar van twee nominaties: de avonturen van zijn twee geesteskinderen, de gestoorde zusjes Kinky en Cosy, zijn in de running voor ‘Best Humor Publication’ en ‘Best Publication Design’.

De Engelse uitgave van Kinky & Cosy verscheen vorig jaar bij NBM Publishing en kon zowel op een goede verkoop als op positieve recensies rekenen. Zo haalde het boek de tiende plaats van de New York Times bestsellerlijst voor hardcover graphic novels, en loofde Publisher’s Weekly het als volgt: “Part South Park, part Flight of the Concords. Surreal, darkly funny strips.”

De Eisner Awards worden ook wel de Oscars van de strip genoemd en zijn dan ook een van de meest prestigieuze stripprijzen. In 2006 kreeg Nix op het festival van Angoulême al de prijs voor beste humorstrip. Of hij ook een of zelfs twee Eisner Awards op zijn kast zal mogen zetten, zal bekend gemaakt worden tijden de Comic-Con International Convention in San Diego, die van 12 tot 15 juli plaatsvindt.