Akuma to love song (Tomori)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Akuma to love song (Tomori)

Meisjes lijken nog steeds moeizaam de weg naar het beeldverhaal te vinden. Manga-uitgeverijen Kana en Glénat merken alvast op dat shojo manga (manga’s voor meisjes) in het Nederlands niet doorbreken. Gelukkig kunnen de vrouwelijke mangafans hun honger stillen in het Frans of het Engels.

Maria Kawai werd aan de deur gezet op de prestigieuze Sainte-Catholia school. Het gerucht doet de ronde dat ze een leraar geslagen zou hebben. Tijdens de eerste dag op haar nieuwe school geeft ze al onmiddellijk haar visitekaartje af. Haar prachtige uiterlijk weet eerst de jongensharten te veroveren en de meisjesharten te vervullen van jaloezie, maar als ze dan haar mond opentrekt en haar ware, eigenzinnige, keiharde aard toont, vallen de nog broze vriendschappen al snel aan diggelen. Het meisje heeft immers een zesde zintuig waarmee ze de ware bedoelingen van de mensen kan ontwaren. En dat de waarheid kwetst wordt al snel overduidelijk…

‘Akuma to love song’ is een heel leuke shojo die door het aparte karakter van het hoofdpersonage enorm weet te boeien. Je krijgt dezelfde schoolproblemen en liefdesperikelen voorgeschoteld als in andere shojo manga, maar de unieke personages maken dat je nergens het gevoel krijgt dat je dit al zoveel keer eerder hebt gelezen. Ook qua tekenstijl en pagina-indeling heeft Miyoshi Tomori alles in huis om met ‘Akuma to love song’ een moderne shojo manga af te leveren. (KS)


MIYOSHI TOMORI
‘Akuma to love song’ (drie delen verschenen),
Kana, 192 pagina’s, € 6,85. (Franstalig)
***