Zestiende stripstandbeeld voor Zeedijk in Middelkerke

Je bent hier:  Home » Nieuws » Zestiende stripstandbeeld voor Zeedijk in Middelkerke

Sinds 1997 is het een goede traditie: naar aanleiding van het stripfestival van Middelkerke krijgt de Zeedijk in diezelfde stad er jaarlijks een stripstandbeeld bij. Intussen sieren al vijftien bronzen beelden de Zeedijk, en op vrijdag 20 juli wordt het zestiende beeld officieel ingehuldigd. Het gaat om een beeld van luchtstewardess Natasja, de geestelijke dochter van tekenaar François Walthéry.

Het bronzen beeld van stripheldin Natasja is van de hand van Monique Mol, die al heel wat stripstandbeelden op haar palmares heeft staan. Zo tekende ze vorig jaar ook voor het beeld van Agent 212, en van 2002 tot 2006 voor respectievelijk Suske en Wiske, de Smurfin, Robbedoes, Lambik en Annemieke en Rozemieke. In 1997 was Jommeke de eerste stripheld die op de Middelkerkse Zeedijk een plaatsje kreeg.

De inhuldiging van het nieuwe standbeeld betekent meteen de start van het jaarlijkse stripfestival van Middelkerke, dat loopt van 20 juli tot en met 5 augustus. U kan er terecht voor signeersessies, nieuwe en tweedehands strips, een wandeling langs de stripdecors in de reuzentent en de stripstandbeelden op de dijk… Voor meer info en updates over het programma kan u een kijkje nemen op de website van het festival.