De Killer 6: Modus vivendi (Jacamon & Matz)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Killer 6: Modus vivendi (Jacamon & Matz)

Onze naamloze killer heeft een ’sabbatical’ van vier jaar achter de rug, is ondertussen getrouwd en heeft een zoontje. Maar ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan en dus neemt hij zijn job als huurmoordenaar terug op. Zijn opdrachtgevers spelen deze keer echter een vreemd spelletje met hem.

Jacamon en Matz probeerden het succes van deze reeks te evenaren met hun ander stripkind ‘De Cycloop’, echter zonder succes. Een geluk bij een ongeluk misschien, want zo krijgen we toch nog een vervolg op de eerste Killer-cyclus. Het straffe aan deze reeks is dat je door de voortdurende interne tweestrijd van het hoofdpersonage een bevoorrechte kijk op zijn zielenroerselen krijgt en dat je als het ware een zekere sympathie voor deze koelbloedige moordenaar begint te voelen. (MS)

De ‘Killer’-serie heeft doorheen de jaren de allure van een graphic novel gekregen en Hollywoodiconen als Brad Pitt en regisseur David Fincher (‘Se7en’ en ‘Fight Club’) lopen momenteel met plannen voor een verfilming rond. (MS)

Luc Jacamon & Matz
‘De Killer 6: Modus vivendi’, Casterman, 56 blz. , € 9,80.
****