50 Reasons to Stop Sketching at Conventions (Immonen)

Je bent hier:  Home » Nieuws » 50 Reasons to Stop Sketching at Conventions (Immonen)

De Canadese striptekenaar Stuart Immonen gaat al jaren mee. En al die jaren is hij trouw op post op conventies, beurzen en festivals, waar hij tot bloedens toe schetsjes en tekeningen uitdeelt aan mensen van wie hij hoopt dat ze hem kennen. Dat valt niet mee, zo blijkt uit50 Reasons to Stop Sketching at Conventions’, een verzameling korte strips waarin hij zijn frustratie uit over zowat iedereen die aan zijn tafeltje verschijnt. Hij tekende ze door de jaren heen, en heeft ze nu in eigen beheer gebundeld in een klein, handzaam boekje.

En mensen kunnen zeer gevoelloos zijn. Er is de verzamelaar, die geen naam op zijn schetsje wil (om het dadelijk te verkopen op Ebay), er is het liefje van de collega dat zijn stoel inpikt en er zijn de horden fanboys die komen vragen of jij soms ook iemand bent. Je oude favorieten zien je niet voor vol aan (en nemen hun telefoon op net op het moment als jij je bewondering wil uiten), en als er een meisje in de blikken bikini van Princess Leia voorbij loopt, besta je al helemaal niet meer.

Het moet Immonen wel hoog gezeten hebben, want zijn observatie en karakterisering zijn feilloos. Daarbij komt nog dat hij een uitermate getalenteerd cartoonist is, die zijn personages met luttele pennenstreken haarfijn tekent. En nu maar hopen dat hij het nooit echt moe wordt, want van strips als dit zijn er nooit genoeg. (WL)


Stuart Immonen
‘50 Reasons to Stop Sketching at Conventions’, Immonen Illustrations, 80 blz., ca € 5.95.
(Engelstalig)
****