The Civilization Blaster (Saizaki & Shirodaira)

Je bent hier:  Home » Nieuws » The Civilization Blaster (Saizaki & Shirodaira)

Prinses Hakaze staat aan het roer van een magische gemeenschap maar wordt op de eerste pagina’s van dit verhaal verbannen naar een afgelegen eiland. De dissident Samon hoopt door de prinses te verbannen zijn duistere plannen te kunnen doorduwen. Aangezien de prinses niet in staat is magie te gebruiken op het eiland, hoopt hij vrij spel te hebben.

We maken dan de sprong naar een realistischere wereld. Yoshino wordt telkens weer aangeklampt om vragen te beantwoorden over zijn verdwenen beste vriend Mahiro. Mahiro’s ouders en zus werden brutaal vermoord en aangezien de politie elk spoor bijster is, zint Mahiro zelf op wraak. Dat hij verdwenen is kan volgens Yoshino maar één ding betekenen: hij is iets op het spoor. En jawel. De verbannen prinses heeft contact gelegd met Mahiro en hem beloofd de moordenaars van zijn familie op te sporen. Dan moet hij echter wel helpen het einde van de wereld te voorkomen. Als het dat maar is…

‘The Civilization Blaster’ heeft een boeiend plot en weet de lezer vanaf de eerste pagina’s mee te slepen in dit fantastische verhaal. De personages hebben elk hun eigen drijfveer en het scenario is voldoende complex om ons gedurende meerdere volumes te beklijven. (KS)


REN SAIZAKI & KYO SHIRODAIRA
‘The Civilization Blaster’ (drie delen verschenen),
Kurokawa, 192 blz., € 6,90. (Franstalig)
***