Ellis 1: Lady Crown (Griffo & Latour)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ellis 1: Lady Crown (Griffo & Latour)

In deze Portaalcollectie stelt Le Lombard verhalen centraal waarin sterk de nadruk ligt op verbeelding, virtuele werelden en de dunne lijn tussen droom en werkelijkheid. Klinkt veelbelovend, maar dit eerste album is niet direct een schot in de roos.

De jonge scenarist Sébastien Latour (in Frankrijk is ook al zijn andere reeks ‘Wisher’ verschenen) smijt je vanaf de eerste bladzijde onmiddellijk in het verhaal, zodat je je wel eens afvraagt of je misschien een deel 0 gemist hebt, want het duurt een hele tijd voor je aan dit warrige fantasyverhaaltje enige logica kunt vastknopen. Centraal in het verhaal staat de Ellis-groep, een agentschap dat in de schemerzone van de maatschappij vleesgeworden nachtmerries bestrijdt! Voeg daarbij nog een persoonlijke vendetta van een van de hoofdpersonages en we zijn vertrokken. Latour probeert je door twijfel te zaaien over de juiste identiteit van de personages constant op het verkeerde been te zetten, maar vergeet hierbij dat een verhaal nog wel vlot leesbaar mag blijven.

Ook Griffo is met reeksen als Vlad, Giacomo C. en Mister Black al in betere doen geweest en levert hier ongeïnspireerd haastwerk af. (MS)


Griffo & Sébastien Latour 
‘Ellis 1: Lady Crown’, Le Lombard (Portaal), 56p., €7,5
**