Big Joe (Malik)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Big Joe (Malik)

Tekenaar Malik is momenteel vooral bekend van de  jaarlijkse Valentijnskraker rond het engeltje Cupido, maar in de vorige eeuw maakte hij ook enkele realistische strips, o.m. rond de  Charles Bronson-kloon ‘Archie Cash’.

Uitgeverij Arcadia bracht bij haar tienjarig jubileum een bundeling van enkele van Maliks ‘Big Joe’-verhalen op de markt. Big Joe is een gorilla die samen met de tiener Anton, diens oom Piet en de sprekende beo Speak Easy nogal voorspelbare avonturen beleeft, waarin ook wat plaats geruimd wordt voor een vleugje slapstick.

De reeks was indertijd geen lang leven beschoren en helemaal onterecht kunnen we de negatieve evaluatie van de toenmalige Robbedoes-top niet noemen, hoewel Maliks tekeningen best wel te genieten zijn. Arcadia levert weerom een tot in de puntjes verzorgde uitgave af van een langvergeten reeks, maar moet zich stilaan beginnen afvragen of nostalgische drijfveren voldoende verantwoording bieden om een stripfiguur als ‘Big Joe’ vanonder de mottenbollen te halen. (MS)


Malik
‘Big Joe’, Arcadia, 58 blz. (+ dossier),  € 18,95.
**