Empire USA (Desberg, Griffo & Mounier)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Empire USA (Desberg, Griffo & Mounier)

In de 500+ turf ‘Virtual History’ verzamelde geschiedkundige Niall Ferguson een aantal goed gedocumenteerde ‘What if…’-verhalen: boeiend om lezen, maar vaak nogal zware kost. Scenarist Desberg doet deze denkoefening nog eens dunnetjes over in deze zesdelige stripreeks. Wat zou er gebeuren als  de Amerikaanse president na een zware bomaanslag alle lakens naar zich toetrekt en van de VS van A een christelijk-fundamentalistische staat maakt?

Hoewel het gegeven op zich natuurlijk een originele invalshoek biedt, zien we op dit moment vooral een scenarist die worstelt met een overvloed aan personages en bijgevolg teveel informatie op de lezer loslaat. Waarom deel 2 begint met een samenvatting van zomaar even 5 (vijf!) bladzijden, is ons ook een raadsel.

De uitgeverij maakt echt wel een megaproject van deze reeks. Desberg mocht zich omringen met het kruim van tekenaars uit de Dargaudstal (naast Griffo en Mounier volgen bv. ook nog Juszezak en Reculé)  en werd bovendien bijgestaan door Yann om de dialogen op punt te zetten. (MS)


Stephen Desberg, Griffo, Alain Mounier e.v.a.
‘Empire USA’, (delen 1 tot 6), Dargaud, 48blz., €5,75 per deel.
***