Shortlist Plastieken Plunk 2012 bekendgemaakt

Je bent hier:  Home » Nieuws » Shortlist Plastieken Plunk 2012 bekendgemaakt

Gisteren 16 oktober 2012 is de shortlist voor de Plastieken Plunk bekendgemaakt. Die shortlist bevat acht genomineerden, die niet alleen in de running zijn voor de officiële juryprijs maar ook voor de publieksprijs. De winnaars van beide prijzen worden op zaterdag 17 november in Gent bekendgemaakt. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 16 november, via de website van de Plastieken Plunk. De winnaar van de Plastieken Plunk trofee – ontworpen door Luc Cromheecke – wordt gekozen door de jury bestaande uit Natasja Van Loon, Nicolas Marichal en Wouter Porteman.

De acht genomineerden zijn Rossana Bugini, Frederik Van den Stock, Martijn Van Santen, Inne Haine, Dieter Van der Ougstraete, Pieter Rosseel, Delphine Frantzen en het duo Mathias Van den Berghe en Bram Vaassen. Hun werk staat sinds gisteren online op de website van de Plastieken Plunk. Frederik Van den Stock won de Plastieken Plunk in 2011 en neemt nu dus opnieuw deel aan deze vijfde editie. De vorige winnaars waren Pinda (2008), Brecht Evens (2009) en Erwin Kho (2010).

Met de Plastieken Plunk wordt dit jaar al voor de vijfde keer het beste Nederlandstalige of woordenloze korte stripverhaal bekroond. De prijs ontleent zijn naam aan het roze figuurtje dat bedacht werd door stripduo Cromheecke en Letzer. Hun tekstloze strip Plunk! zal trouwens vanaf begin 2013 in een Chinees jongerentijdschrift verschijnen.