I kill giants (Ken Niimura & Kelly)

Je bent hier:  Home » Nieuws » I kill giants (Ken Niimura & Kelly)

Barbara Thorson vecht met haar demonen. Op school is ze onhandelbaar en voor leeftijdsgenoten is ze onmogelijk te vriend te houden. Ze verbergt een groot geheim dat haar in haar fantasiewereld doet vluchten. Ze wil klaar zijn om tegen de reuzen te vechten. Ze bouwt dag na dag haar verdediging hoger op. Ze glijdt steeds verder weg in haar fantasie en stuit daarbij op het groeiende onbegrip van haar omgeving.

De Amerikaan Joe Kelly is vooral bekend van superheldenstrips als ‘Deadpool’ en ‘Spider-Man’. ‘I Kill Giants’ is van een heel andere orde. Het verhaal van Barbara wordt doorspekt met verschillende fantasy-elementen, maar uiteindelijk gaat het over de wreedheid van het alledaagse leven. De moeizame aanvaarding bij Barbara krijgt het grootste deel van de aandacht. Het maakt ‘I Kill Giants’ tot een bijzonder beklijvende en meeslepende strip.

Voor tekenaar J.M. Ken Niimura was dit album in 2009 zijn eerste langere werk. Hij is bij uitstek een internationaal auteur die voortdurend overal invloeden opsnuift. Zijn fragiele, wat krasserige variant op de mangastijl is geschikt voor dit ook al erg fragiele verhaal. Met ‘I Kill Giants’ maakt Blloan een geslaagde oversteek naar de Amerikaanse comics. (MB)


J.M. Ken Niimura & Joe Kelly
‘I Kill Giants’,
Blloan/Ballon Media, 192 blz., €19,95.
****