Doubt (Tonogai)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Doubt (Tonogai)

‘Doubt’ is gebaseerd op het in Japan immens populaire rollenspel Rabbit Doubt (bij ons ook gespeeld onder de naam ‘Weerwolven van Wakkerdam’). In dit rollenspel moeten konijnen de wolf die zich in hun midden verschuilt, ontmaskeren. De wolf probeert de konijnen één voor één te verschalken en te doden. In deze strip draait het om een gruwelijk spelletje waarbij het leven van de spelers daadwerkelijk op het spel staat.

Vijf vrienden die elkaar kennen via het spel Rabbit Doubt hebben afgesproken elkaar voor het eerst in het echt te ontmoeten. Eerder toevallig krijgen ze het gezelschap van een vriendin van één van de spelers. Ze hebben een leuke tijd tot ze plotseling wakker worden in een verlaten psychiatrische instelling. Al snel doen ze een gruwelijke ontdekking. Eén van hen werd aan de muur genageld. Rabbit Doubt wordt plotseling levensecht gespeeld.

‘Doubt’ kent een erg boeiende start. In het eerste hoofdstuk  maken we kennis met de spelers, en in het tweede barst de actie van het spel al onmiddellijk los. Een beklijvende thriller. (KS)


Yoshiki Tonogai
‘Doubt’ (vier delen),
Kana, 208 pagina’s, €8,50.
***