Agency Interpol: Stockholm / Mexico (diverse auteurs)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Agency Interpol: Stockholm / Mexico (diverse auteurs)

In deze nieuwe conceptreeks van Dupuis (we laten het nulnummer over Brussel door Dupré en Alcante even buiten beschouwing)  staat telkens een Interpolcase centraal die –volgens het strookje op de cover althans – geïnspireerd is op waargebeurde feiten. Nu overtreffen bepaalde ‘echte’ zaken jammer genoeg maar al te vaak de fictie, maar we weten toch niet goed wat we hiervan moeten denken.

In ‘Stockholm’ krijgen we een dertien-in-een-dozijn scenario voorgeschoteld van Sylvain Runberg (‘Hammerfall’, ‘Orbital’) over een collectieve zelfmoord in een sekte. Als alle onderhuidse spanning dan ook nog eens consequent de nek omgewrongen wordt door de platte tekeningen van Peter Bergting, mag je onze portie wel aan Fikkie geven.

‘Mexico’ is gelukkig al een heel stuk consistenter. Scenarist Philippe Thirault (van het knappe ‘O’boys’) en tekenaar Lionel Marty laten niet alleen de jaarvoorraad bloed van de lokale Rode Kruisafdeling van de pagina’s spatten, maar leveren ook nog eens een vlot leesbare thriller af. In 2013 verschijnt er een derde deel dat zich afspeelt in Rome. We wachten af in welke richting de balans van Vrouwe Justitia overhelt. (MS)


Diverse auteurs

‘Agency Interpol: Stockholm / Mexico’, Dupuis, 56 blz., €6,95 per deel.

**/***