Stripgids 41: Is de toekomst digitaal?

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids 41: Is de toekomst digitaal?

Deze week verschijnt alweer het 41ste nummer van Stripgids, met opnieuw 100 pagina’s strips en stripinformatie. Blikvanger is een dossier over digitale strips, waarin Peter Quaghebeur (CEO van WPG uitgevers) en Alexis Dragonetti (Ballon Media) in een uitvoerig dubbelgesprek ingaan op de toekomst van zowel de papieren als de digitale strip en samen de stripmarkt anno 2015 overschouwen. Dit alles naar aanleiding van de lancering van YIEHA dit voorjaar, hun gezamenlijke digitale platform.

Verder ook een groot verjaardagsinterview met Hec Leemans (‘FC De Kampioenen’, ‘Bakelandt’), die de kaap van de 65 neemt, het laatste interview met Peter Pontiac, Loisel & Tripp over ‘Magasin General’, Bronzen Adhemar-winnaar Steven Dupré over tekenen onder de Spaanse zon, Jacques Ferrandez over de Arabische wereld, voorpublicaties uit ‘Het verdriet van Turnhout’ van Serge Baeken en ‘Mijn begrafenis’ van Maarten De Saeger, een gesprek met de makers van de nieuwe western ‘Undertaker’, het 6-tal van stripjournalist Jan Bex, de tekentafel van Bart Proost, 5 vragen voor Lies Van Gasse, een fragment uit ‘El Mesías’ van Wauter Mannaert en Mark Bellido, Marcel Ruijters over de Stripschapprijs, een profiel van Charlie-Hebdo, en uiteraard de gebruikelijke strips en rubrieken.