Message on a Bottle (Thomas Du Caju & Erik Verdonck)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Message on a Bottle (Thomas Du Caju & Erik Verdonck)

Doorgaans zijn opdrachtstrips – waarbij de (reclame)boodschap van de opdrachtgever primeert op het verhaal – duidelijker herkenbaar en verschijnen ze niet per se bij stripuitgeverijen. In dat opzicht is ‘Message on a Bottle’, een mooie hardcoveruitgave van Ballon Media, een beetje misleidend, want het gaat wel degelijk om een boek in opdracht , en wel van Anthony Martin, CEO van Anthony Martin’s Finest Drinks en invoerder/verdeler van het bekende Guinnessbier.

In het verhaal draait dan ook alles om Guinness: de jonge Karin Beke koopt op een veiling van een Ierse pub die gaat sluiten een oud, leeg bierflesje waar iets niet mee klopt. Om het mysterie te ontrafelen, duikt ze in allerlei archieven maar krijgt ze ook hulp van Anthony Martin zelf. Het verhaal is niet echt spannend of meeslepend, en ook de afwisseling heden-verleden verloopt wat stroef. Dat het vooral draait om product en bedrijf, en niet zozeer om een knap verhaal, is duidelijk.

Du Caju zet alles stijlvol op papier, al blijven vooral zijn personages vaak wat vlak. Verder is het al te duidelijk dat hij bepaalde delen van tekeningen digitaal geknipt en geplakt heeft om ze meermaals te kunnen gebruiken (al dan niet in spiegelbeeld) – mooie tijdswinst maar storend voor de oplettende lezer. (AG)


Thomas Du Caju & Erik Verdonck
‘Message on a Bottle’, Ballon, 56 blz., €10,95.