Joker, de man die lacht (Ed Brubaker, Doug Mahnke en Sean Phillips)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Joker, de man die lacht (Ed Brubaker, Doug Mahnke en Sean Phillips)

Toen uitgeverij RW op de Nederlandstalige markt verscheen, hadden we er eerlijk gezegd niet meteen veel vertrouwen in. Zou het niet de zoveelste uitgever zijn die zich met veel enthousiasme op vertalingen van Amerikaanse superheldenstrips wierp, maar al heel snel de handdoek in de ring zou gooien? Het was wellicht al iets te vaak gebeurd om er veel vertrouwen in te hebben.

Maar zie, ondertussen lijkt RW een vaste waarde geworden te zijn, en blijft de uitgever met vaste regelmaat nieuwe titels op de markt brengen uit de catalogus van DC Comics, waarin je tekenaars en vooral scenaristen naarstig ziet speuren naar nieuwe invalshoeken. Ze gaan daarbij vaak op zoek naar de wortels van de bekendste personages.

Ed Brubaker werkte de voorgeschiedenis van ‘Batman’-schurk The Joker uit, en beschrijft zijn eerste ontmoeting met Batman. Best leuk, maar uiteindelijk moet hij toch de duimen leggen voor Alan Moore en Brian Bolland, die rond hetzelfde thema met ‘The Killing Joke’ een veel interessanter, spannender en beklijvender boek maakten. (TH)


Ed Brubaker, Doug Mahnke en Sean Phillips ‘Joker, de man die lacht’, RW, 132 blz., €19,95.