Michiel Offerman stelt STAR BARZ™ voor

Je bent hier:  Home » Nieuws » Michiel Offerman stelt STAR BARZ™ voor

In 2016 verschijnen er enkele nieuwe reeksen in het Nederlandse stripblad Eppo. Een van de opvallendste is Star Barz™, een komische sciencefictionstrip over een groep avonturiers die in opdracht van een galactische koffiefabrikant de hele Melkweg verkennen op zoek naar naar nieuwe planeten om franchises van de keten te openen. “Als het nodig is, stichten ze vrede of lossen ecologiesche problemen op om hun afzet te garanderen”, vertelde scenarist Ger Apeldoorn op Facebook. “Ze vertegenwoordigen het menselijke gezicht van het intergalactische kapitalisme.” Al in de tweede Eppo van volgend jaar start de voorpublicatie in kortverhalen van drie pagina’s die samen een langer verhaal vertellen.

Tekenaar van Star Barz™ is nieuwkomer Michiel Offerman. “Een van mijn tekeningen stond al eens in de Eppo op de variapagina”, vertelt hij. “Per abuis dacht Ger Apeldoorn, de samensteller van die pagina’s, dat die tekening door Martin Lodewijk gemaakt was. Na wat mailtjes heen en weer kwam al snel de vraag of het dan niet eens tijd werd dat ik zelf met een strip in de Eppo kwam.”

Michiel hoefde niet lang na te denken: “Ik teken al vanaf m’n kindertijd en ik wilde altijd striptekenaar worden. Bij mijn opa en oma lagen complete jaargangen Sjors, Pep en Eppo op zolder. Met name de Eppo’s heb ik helemaal stukgelezen. Na zeven jaar in vaste dienst bij diverse reclamebureau’s werk ik sinds 2003 op freelance basis via mijn agentschap Roughmen als illustrator, visualiser en storyboarder. Ik werk al jaren digitaal, dat maakt het corrigeren en kleuren van mijn strips een stuk makkelijker.”

Zowel qua naam als qua insteek lijkt STAR BARZ™ gretig in te spelen op de intussen weeral razend populaire filmreeks Star Wars. “De strip heeft er zeker mee maar eigenlijk zit alle sci-fi er wel in”, aldus Michiel. “En boeken, muziek, films en strips. We proberen zoveel mogelijk te parodiëren in ieder geval. Zelf vind ik de originele trilogie erg leuk, de prequels heb ik wat minder mee. Gelukkig zijn er nog meer films in het genre. Er zou zomaar eens een westernvariant of iets dergelijks tussendoor kunnen komen, afhankelijk van de planeet waar het STAR BARZ™ team dan terechtkomt.”