De adelaars van Rome IV (Enrico Marini)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De adelaars van Rome IV (Enrico Marini)


Ha, het oude Rome! Sandalen, gladiatoren, bedelaars, keizers, wagenrennen, legionairs… De stad van de zeven heuvels ten tijde van Caesar, Augustus en Nero levert nog steeds bakken inspiratie. Ook voor strips. Jacques Martins ‘Alex’ werd ondertussen enigszins geüpdatet met het knappe ‘Murena’ en het magnifieke ‘De Adelaars van Rome’, een verhaal over een Germaanse prins en een Romeinse vriend die in een oorlog lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Waar de actie in de eerste twee albums nog voornamelijk gesitueerd was in het decadente en tegelijk troosteloze Rome van rond het jaar nul, verplaatste het verhaal zich in het vorige album naar de donkere Germaanse wouden. Tekenaar Enrico Marini sleurt de lezer bijna letterlijk door de modder en tekent nog steeds de knapste vrouwen en bloederigste gevechten.

Begin dit jaar lazen we dat Marini besloten had om van zijn reeks een zesluik te maken, waardoor hij zichzelf meer tijd en ruimte wil geven om het verhaal van de Germaanse opstand en de broederstrijd uit te diepen. Eigenlijk slecht nieuws, want het bevestigde nogmaals dat er wel degelijk een einde komt aan een van de mooist getekende realistische strips van het moment. (WA)

Enrico Marini

‘De Adelaars van Rome IV’, Dargaud, 60 blz., €9,50.