Hanco Kolk tekent one-shot van Robbedoes

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hanco Kolk tekent one-shot van Robbedoes

Hanco Kolk is als eerste Nederlandse stripauteur door uitgeverij Dupuis gevraagd om een verhaal van Robbedoes te maken. Wanneer dat zal verschijnen in de nevenreeks ‘Een avontuur van Robbedoes door…’ is nog niet bekend. “Ik wil graag mijn tijd nemen voor het scenario, ik heb net een tweede versie klaar”, aldus Kolk. “Daar ga ik nog één keer met een fijne kam door zodat ik hopelijk deze herfst kan beginnen te tekenen. Het tekenen zelf zal toch wel ongeveer een jaar in beslag nemen.” De werktitel van het album, dat 58 pagina’s zal tellen, is ‘Het IJzeren Gordijn’. “Rotterdam zal een belangrijke rol spelen, Robbedoes en Kwabbernoot zijn namelijk nog nooit in Nederland geweest.”

In Stripgids 46 leest u een uitgebreid interview met Hanco Kolk en Kim Duchateau. Van hun hand verscheen onlangs ‘De Man van Nu’, het verhaal over een onmogelijke liefde in twee tijdsdimensies. Hanco Kolk maakte het scenario en tekende de wereld van Sylvia. Haar leven gaat een miljoen keer trager dan dat van Rafael, wiens leven in beeld wordt gebracht door Kim.