Pierre Seron overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Pierre Seron overleden

Uitgeverij Dupuis heeft bevestigd dat medewerker en stripauteur Pierre Seron afgelopen woensdag overleden is. Seron is ook bij het Nederlandstalige publiek het bekendst dankzij zijn eigen langlopende reeks ‘De minimensjes’, die momenteel integraal heruitgegeven wordt door Saga.

Seron liep school samen met onder meer Walthery en Dany en leerde de knepen van het vak als assistent van Dino Attanasio en Mittéï. Hij debuteerde in 1967 in het stripblad Spirou, waar nog datzelfde jaar de eerste avonturen verschenen van ‘De mini-mensjes’. De scenario’s werden geschreven door onder meer hoofdredacteur Yvan Delporte, journalist Albert Desprechins, Serons leermeester Mittéï onder het pseudoniem Hao en in latere jaren vooral Seron zelf.

Eind jaren zeventig wordt Seron door Mittéï en Stephen Desberg op weg geholpen met een nieuwe reeks, ‘Aurora & Ulysses’, die later verder gaat onder de naam ‘Centauren’. Zijn hoge productiviteit weerhoudt Seron er niet van om te experimenteren met de mogelijkheden van de strip, waaronder een cross-over met ‘Khena en de Katamaron’ van Gos. Van ‘De mini-mensjes’ verscheen in 2011 het 44e en laatste album. Na een beroerte hing Seron zijn tekenpen in 2014 aan de wilgen. Hij werd 75 jaar.