Kim Duchateau brengt hommage aan Marc Sleen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kim Duchateau brengt hommage aan Marc Sleen

Bijna vijftien jaar na zijn afscheid met ‘Zilveren tranen’ keert dagbladverschijnsel Nero van wijlen Marc Sleen terug. Dat gebeurt wel als weekbladverschijnsel. ‘Nero’-fan Kim Duchateau schreef en tekende ‘De Zeven Vloeken’, dat vanaf morgen in Knack verschijnt.

Het verhaal verschijnt uiteraard ook komend najaar in albumvorm. Daarmee wordt de zeventigste verjaardag van de stripreeks gevierd en de eerste verjaardag van het overlijden van geestelijke vader Marc Sleen herdacht.

Kim Duchateau kreeg carte blanche van de Stichting Marc Sleen en Sleens weduwe Catharina Kochuyt om aan de slag te gaan met het universum van Nero. Tien jaar geleden won de stripauteur en cartoonist de Bronzen Adhemar, de belangrijkste onderscheiding in de wereld van het Vlaamse beeldverhaal, die de naam en de beeltenis draagt van een van Marc Sleens bekendste personages. Ook in de nieuwe reeks van Stripgids is Kim aanwezig met de avonturen van Aldegonne.

‘De Zeven Vloeken’ is geen doorstart van de reeks maar een hommage-album. Het verhaal begint bijvoorbeeld met een wafelenbak en Nero die maar één ding wilt: rust. Standaard Uitgeverij lijkt zo een nieuwe manier gevonden te hebben om Sleens strip in de aandacht te houden. Onlangs raakte nog bekend dat er al na amper drie delen een einde kwam aan de integrale heruitgave van ‘Nero’.