Rotterdams stripmuseum na jaar failliet

Je bent hier:  Home » Nieuws » Rotterdams stripmuseum na jaar failliet

De Rechtbank Rotterdam heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Stichting Strips, de vereniging die in het leven was geroepen voor de oprichting van het Strips! Museum voor het Beeldverhaal in Rotterdam. Het museum is voorlopig gesloten, curator Laurens Prickartz bekijkt de mogelijkheden van een doorstart of, in het andere geval, van een losse verkoop van de inboedel.

De directie van Stichting Strips meldt op de website van het museum dat ze “met pijn in ons hart onze droom, het museum voor strip- en tekenfilmkunst in Rotterdam, moeten opgeven. We konden echter een deel van de opstartkosten niet op korte termijn aflossen en de betrokken partijen wilden niet tot een oplossing komen. Dat is jammer, want het bezoek en dus de inkomsten waren sterk stijgend. Het enthousiasme en het publiek zijn er maar helaas is voor ons museum nu het doek gevallen.”

Het Rotterdamse stripmuseum opende nog geen jaar geleden de deuren in de Wijnhaven in het centrum van de stad. Het museum bood tentoonstellingen en workshops aan en huisvestte ook de stripwinkel Charlie en het lunchcafé Ijzerbroot. Strips! werd geopend met een expo met werk van Rotterdammer Martin Lodewijk. De huidige tentoonstelling over Donald Duck werd volgens de directie “druk bezocht”. Sinds enkele weken waren de meeste mensen die in het museum werkten vrijwilligers. Begin deze week beweerde het museum nog dat de gezondheid van een van de medewerkers de reden was voor de voorlopige sluiting.