Legendarisch stripmagazine Spruit wordt heruitgegeven

Je bent hier:  Home » Nieuws » Legendarisch stripmagazine Spruit wordt heruitgegeven

Begin jaren 1970 verschenen er zes nummers van het stripmagazine ‘Spruit’, een underground blad waar onder meer Griffo aan meewerkte. Naar aanleiding van 50 jaar Ercola worden de zes nummers binnenkort heruitgegeven.

Ercola (Experimental Research Center of Liberal Arts) wil sinds 1968 een netwerk creëren tussen kunstenaars uit verschillende disciplines. Spruit vormde de striptak van Ercola. De vijftigjarige verjaardag van Ercola wordt gevierd met een tentoonstelling in MHka Antwerpen en een overzichtsboek, uitgegeven door Lannoo. Bij dat overzichtsboek zitten de zes herdrukte Spruit-nummers. Wie de luxe-editie koopt, krijgt er nog een originele pentekening bij.

De tentoonstelling in Mhka loopt nog tot 6 januari 2019. Meer informatie vind je hier.

Op 8 november is er op 19u een rondetafelgesprek met tekenaars Griffo (Werner Goelen), BLOK (Jean-Claude Block) en De Rosse (Jean-Claude Buytaert) die in de jaren 1970 deel uitmaakten van ERCOLA en die meewerkten aan het underground striptijdschrift SPRUIT.

Ook Dennis Mariën, kunstenaar en oprichter van uitgeverij VITE en co-organisator van het stripfestival Cultures Maison, zal ook deelnemen aan dit rondetafelgesprek.