Gezocht: uw mening over striperfgoed

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gezocht: uw mening over striperfgoed

Nero Zand

Nero Zand

Iedereen houdt van en leest strips – of toch bijna iedereen. Maar wat gebeurt er met het erfgoed van de strip? Met de schetsen, correspondentie, scenario’s, documentatie, albums en de originele platen? Niemand die het weet.

Omdat we erfgoed, en meer bepaald het erfgoed van de strip, belangrijk vinden, zijn we met een onderzoek gestart. ‘We’, dat zijn Stripgids, FARO, Letterenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en LUCA School of Arts Brussel. Ons doel? Het striperfgoed en iedereen die daarbij betrokken is in kaart brengen. We willen daarbij in de eerste plaats heel erg goed luisteren. Luisteren naar wat ù belangrijk vindt.

Anders gezegd: we hebben u nodig!

We willen peilen naar uw mening en daarbij ook een beroep doen op uw kennis en expertise. Hoe? Via deze online enquête.

Gezien de opzet van het onderzoek en de beoogde resultaten durven wij u vriendelijk te verzoeken om hier wat tijd voor vrij te maken. Ons testpubliek was er maximaal een half uur mee bezig. Gaat u dus rustig zitten, en neem uw tijd. U kunt desgewenst de enquête pauzeren en later hervatten. Gebruik hiervoor wel hetzelfde toestel. Hoewel de enquête zich zowel laat invullen op smartphone, tablet, laptop als pc raden we aan om ze in te vullen op een laptop of pc. Hoe groter het scherm hoe beter de vragen worden weergegeven en hoe vlotter het invullen verloopt.

Meer weten over het onderzoek? U leest er alles over op de FARO-website. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u mailen naar gro.sdigpirts@nereuhcsrev.neileve.

P.S. En noteer 16 maart 2019 ook in uw agenda. Die dag presenteren we het eindrapport van deze fase van het onderzoek. We verwachten u dan in de prachtige Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Meer info over het programma volgt.