Brecht Evens wint de ‘Prix spécial du jury du festival d’Angoulême’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brecht Evens wint de ‘Prix spécial du jury du festival d’Angoulême’

Het AmusementEvens wordt bekroond voor zijn graphic novel Het Amusement en wint daarmee de op een na belangrijkste van de negen ‘Fauves d’Angoulême’. Die gelden als de ‘Oscars’ van de strip. De prijs wordt uitgereikt aan een boek waarop de jury bijzonder de aandacht van het publiek wenst te vestigen, omwille van zijn narratieve en grafische kwaliteiten, en de originaliteit van zijn uitwerking. Het Amusement verscheen in september 2018 bij de Leuvense uitgeverij Oogachtend en kreeg een voorpublicatie in Stripgids. Bij
verschijning werd het in Vlaanderen en Nederland laaiend enthousiast ontvangen.

Lees het officiële bericht over de prijzen van het Festival international de la bande dessinée d’Angoulême. Meer weten over ‘Angoulême’? Lees dan de analyse van Gert Meesters in het jongste nummer van Stripgids.