Gezocht: directeur(s)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gezocht: directeur(s)

Zowel het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve als het Belgisch Stripcentrum zitten binnenkort zonder directeur. Eerder deze week raakte bekend dat Anne Eyberg, sinds vier jaar directrice van het Musée Hergé, het museum gaat verlaten. Het vertrek van Jean Auquier, directeur van het Stripmuseum in Brussel, was al langer bekend.

Voordat Eyberg als directrice bij het museum als directrice aan het werk ging, werkte ze in verschillende functies jarenlang voor Moulinsart, het bedrijf dat de auteursrechten van het werk van Hergé beheert. Zowel het vertrek van Eyberg als dat van Auquier is voorzien voor eind juni.

Een hypothese voor de reden van het vertrek van Eyberg schuilt in de slabakkende bezoekersaantallen. In 2018 bezochten 80.000 bezoekers het museum, net zoveel als vijf jaar geleden. Bij de opening van het museum werd er nog gerept van 200.000 bezoekers per jaar. En daar zit een flink gat tussen. Recent benadrukte Anne Eyberg in een interview in L’Echo nog dat de bezoekersaantallen een knauw hebben gekregen door de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016, maar dat de aantallen nu weer groeien. Er is nog geen opvolger bekend.

In Brussel heeft de aankondiging van het vertrek van Auquier, begin mei, flink wat stof doen opwaaien. Zie bijvoorbeeld dit artikel op Actuabd. Of dit, op de website van Le Soir. Om een geschikte opvolger te vinden, is er een vacatureFaites vos jeux!