Crowdfunding: ‘Going Up in Smoke’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Crowdfunding: ‘Going Up in Smoke’

Op deze webpagina’s signaleren we je met grote regelmaat allerlei nieuws uit de wondere wereld van de strip. Zoals nu: uitgeverij Bries lanceert een crowdfundingscampagne voor een nieuw album met een veelbelovende titel, Going Up in Smoke. In samenwerking met schrijver Milo Cremer Eindhoven creëerde Nik Heemskerk de voorbije twee jaar een rijkelijk geïllustreerd verhaal over de geschiedenis van het roken.Dat staat nu op een zucht van de druk. Alleen is er nog wat geld nodig. Geld waarvoor jij kunt zorgen!

Nik verzamelde de leukste bizarre feiten en voorzag die van even bevreemdende illustraties, collages, stripjes. Dit alles is mooi verweven doorheen het stripverhaal over Oom Rob en zijn neefje Nik. Nik zegt dat roken slecht is voor de gezondheid, oom Rob beweert dat dat nonsens is: roken is cool en brengt alleen maar goeie dingen met zich mee! En oom Rob kan het weten, hij schreef er immers een boek over, Going Up in Smoke, Uncle Rob’s historically accurate chronology of smoking, dat hij graag wil delen met de wereld.

Jouw hulp

De teksten en tekeningen staan bijna op punt. Maar om het drukken (en prepress) van het boek mogelijk te maken, hebben we jouw financiële steun nodig! In ruil voor je hulp ontvang je natuurlijk iets terug. Het boek zonder extra’s? Een gesigneerd album? Heb je er graag nog een exclusieve, genummerde en gesigneerde zeefdruk bovenop? Of wil je graag een unieke sculptuur, originele pagina, of het boek op groot formaat? Op voordekunst.nl verneem je de mogelijkheden.

Going Up in Smoke zal 176 p. beslaan, wordt full colour gedrukt op ongestreken papier van goede kwaliteit, verschijnt op een formaat van ong. 20 x 28 cm, wordt garengenaaid. Softcover / taal: Engels

Wie zijn de initiatiefnemers?

  • Nik Heemskerk studeerde illustratie aan de HKU, Utrecht – www.nikheemskerk.com
  • Milo Cremer Eindhoven is scenarioschrijver. Hij volgde de regisseursopleiding aan de Arts University Bournemouth in de UK – www.milowriting.com
  • Bries is een Antwerpse vzw die het beeldverhaal promoot door o.a. het uitgeven van fijne en grensverleggende strips – www.bries.be