Nieuw: ‘Brussel in beelden’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nieuw: ‘Brussel in beelden’

Naar aanleiding van het nakende Stripfeest / Fête de la B.D. in Brussel stellen Stripgids en UiTinBrussel de gratis publicatie ‘Brussel in beelden’ voor. Een artistieke en ongewone uitnodiging om de hoofdstad te (her)ontdekken.

Akkoord, Brussel komt weleens negatief in de media. Als hoofdstad van Europa, waar een weinig bevlogen (maar verstrekkend) beleid gevoerd wordt. Of als “hell hole”, dixit de zittende Amerikaanse president. Een plek dus waar je maar beter wegblijft. Maar daar wil deze publicatie verandering in brengen.

Want onbekend maakt onbemind, toch? Elf bekende en minder bekende stripmakers brengen een bepaalde plek of een ruimer thema in Brussel in beeld. Brusselse topics die het verdienen om ontdekt en bezocht te worden én die de hoofdstad op een artistieke, positieve en ongeziene manier belichten.

Met: Dido Drachman, Wauter Mannaert, Gabri Molist, Marc Legendre & Charel Cambré, Phaedra Derhore, Thibau Vande Voorde, Shamisa Debroey, Lukas Verstraete, Martha Verschaffel en Stedho. En met een cover van Simon Spruyt

Over: fietsen, groen, Flagey, de tram, het Vaux-Hall paviljoen in het Warandepark, de hageltoren, De Munt, kerkhoven, het Slachthuis van Anderlecht en Kanal.

Waar vind je jouw (gratis) exemplaar van ‘Brussel in beelden’?

  • Uiteraard op onze stand tijdens het Stripfeest ( op 13, 14 en 15 september) in het Warandepark. Je vindt ons op A05. We nemen de brochure ook mee naar alle stripfestivals en -beurzen waar we de komende tijd heengaan (o.a. Grafixx)
  • Via de stripwinkels, vanaf eind volgende week.
  • Ben je abonnee van Stripgids? Mooi zo. Dan krijg je een exemplaar met de volgende editie, die eind oktober verzonden wordt. Nog geen abonnee van “het mooiste stripblad van Europa” (dixit de Volkskrant)? Neem dan in een handomdraai je abonnement!
  • De bezoekers van Muntpunt kunnen ook een gratis exemplaar meenemen, zolang de voorraad strekt.

Daarnaast krijg je ook een voorsmaakje in Metro in de week van het Stripfeest, elke dag vanaf maandag 9 september.

Oh ja, op het Stripfeest is er vanalles te beleven met Stripgids. Zo is er de expo ‘Jeroen Janssen. De zoon van Kuifje / Le fils de Tintin’ in het Museum BELvue, en zijn er op onze stand ook signeersessies met Charel Cambré – gast in het vijfde nummer van Stripgids – en workshops. Maar daarover binnenkort meer hier.

Veel lees- en Brusselplezier!