Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Suske & Wiske in 2020 verschijnt er volgend jaar bij Standaard Uitgeverij een hommage-album door voormalig tekenaar Paul Geerts. Dat meldt Stripspeciaalzaak.be.

Paul Geerts was jarenlang de rechterhand van Willy Vandersteen en nam Suske & Wiske met veel succes van hem over. In 2002 droeg hij de reeks op zijn beurt over aan Marc Verhaegen. 18 jaar later tekent hij dus opnieuw een Suske & Wiske-verhaal. Het hommage-album van zijn hand verschijnt in maart en heet ‘De Preutse Prinses’. Het zal een eerbetoon worden aan Vandersteen. Bovendien laat Geerts zich voor het inktwerk bijstaan door Eric De Rop, die ook met hem samenwerkte bij Studio Vandersteen.

Sinds 2017 verschijnt er elk jaar zo’n hommage-album van Suske & Wiske. Het eerste was van de hand van Gerben Valkema en Yann, in 2018 waagden Steven Dupré en Conz zich aan een bewerking. Dit jaar is die eer weggelegd voor Jean-Marc Krings en Zidrou. Hun album ‘De Kwakkelende Kwakzalver’ verschijnt begin november.

Er zijn nog verjaardagsplannen. Zo wordt de zogenaamde Blauwe reeks van Suske & Wiske opnieuw uitgegeven in twee integrales, met zelfs ‘een nieuw album’. Hoe dat precies zit, kan je op Stripspeciaalzaak.be uitgebreid lezen!