Negende Kunst strijkt neer in het Zwin

Je bent hier:  Home » Nieuws » Negende Kunst strijkt neer in het Zwin

© Rik Ringers - Boodschappers van de dood - Tibet en A.P. Duchateau - Le Lombard 1987

© Rik Ringers - Boodschappers van de dood - Tibet en A.P. Duchateau - Le Lombard 1987

Het Zwin wijdt vanaf 5 december een volledige tentoonstelling aan de strip, meer bepaald aan hoe het natuurpark in Knokke-Heist in beeld werd gebracht door enkele van onze bekendste stripmakers. In sommige verhalen dient het beschermde landschap louter als decor, maar bij andere is er zowaar een hoofdrol voor weggelegd.

Op de expo zullen zo’n 25 panelen uitvergrote fragmenten tonen uit onder meer Sprookjesnacht aan zee en De koperen knullen (‘Suske en Wiske’), Storm over Damme en De Samoerai (‘De Rode Ridder’), Spoken in het Zwin (‘Robert en Bertrand’) en Jari en het plan Z (van Raymond Reding).

Enkele van de strips over het Zwin zouden tijdens de tentoonstelling ook te koop worden aangeboden in de winkel van het natuurpark. Sommige nummers zijn echter al volledig uitverkocht, dus is het aanbod mogelijk veeleer beperkt. Alleszins is het een mooie manier om het Zwin eens op een andere manier te belichten, en om met een extra aandachtig oog te kijken hoe de stripmakers het Zwin in beeld brachten … en ter plekke meteen de vergelijking met het origineel te maken!

Tot slot nog wat praktische info:

© Luxe editie Suske en Wiske - Op het eiland Amoras - Willy Vandersteen - Standaard Uitgevery 2013