Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

Je bent hier:  Home » Nieuws » Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

La Crypte Tonique Ga je binnenkort naar Brussel? Dan hebben we een tip voor je. Als je met de trein gaat, stap dan uit in het Centraal Station. Op een steenworp van dat station bevindt zich de Bortiergalerij. Bij aficionado’s van oude boeken, prenten en tijdschriften is dit zowat de grot van Ali Baba. Liefhebbers kunnen er snuisteren in verschillende galerijen die elk hun eigen specialiteit hebben.

Op het einde van de galerij vind je dan La Crypte Tonique. Dat is een bijzondere boekenwinkel waarin literaire, mentale en plastische ‘beelden’ centraal staan. Oud en nieuw, mainstream naast niche. Philippe Capart heet de eigenaar, en zonder twijfel een bijzonder inspirerende figuur in de Brusselse stripscène. Hij heeft in eigen beheer verschillende uitgaven over thematische onderwerpen gepubliceerd.

Je kunt eens langslopen voor een babbel en zijn aanbod ontdekken. Of, beter nog, als voorbereiding voor dat bezoek het interview beluisteren dat Philippe Capart onlangs gaf op Radio Campus. In het Frans, eh ben. Maar Philippe Capart heeft veel te vertellen.

(c) Foto: Bruzz