Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

Jeroen Janssen, de winnaar van de Bronzen Adhemar 2018, heeft een nieuw boek uit: ‘Spreekwoorden uit Rwanda/ Proverbs from Rwanda’. Hiervoor putte Jeroen inspiratie uit  zijn verblijf als leraar aan een kunstschool in Rwanda tussen 1990-1994 . Zijn eerste stripboeken ‘Bakamé’ en ‘Sluipend Gif’ stonden ook in het teken van de frivole levenskunst uit Rwanda. Recent is Jeroen Janssen vooral bekend geworden over zijn stripboeken over het dorpje Doel.
‘Spreekwoorden uit Rwanda/ Proverbs from Rwanda’ is een tweetalige uitgave, op een bijzondere manier vormgegeven door
Rob Westendorp en gedrukt in Riso door risodrukker en striptekenaar Wasco. De eerste oplage bedraagt 500 genummerde exemplaren. De illustraties zijn gebaseerd op linosnedes en een houtsnede die een aparte dimensie krijgen door de risodruk. Ook de Japanse bindwijze zorgen voor een opvallende uitgave. Op de website van de uitgever Black Olive Press kun je het werk verder ontdekken.
Verkrijgbaar eind februari via de stripboekhandels door Pinceel distributie.
Jeroen Janssen studeerde vrije grafiek aan Sint-Lucas in Gent. De presentatie van het boek vindt plaats op zondag 16 februari van 13.00 – 16.00 in de Flanders Expo in Gent. De expositie is onderdeel van de Fiets en Wandelbeurs. De uitgever Black Olive Press runt in de zomer een kleinschalig appartementen complex op Korfoe waar veel striptekenaars worden uitgenodigd ter promotie en boekuitgaven. O.a. Joost Swarte, Peter Pontiac, Guido van Driel, Wasco en Jeroen Janssen. Er is voor de stripliefhebbers een speciaal ticket van 5 euro voor bezoek in de middag van de presentatie en signeersessie. Bij vertoon van het ticket krijg je een gesigneerde bladzijde op A4 formaat van het boek en de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van het boek te kopen.
Standlocatie 1.B.52 Het stripticket van 5 euro kun je  via deze link ophalen. De uitgever Black Olive Press staat tegenover de expositie onder de paraplu van Kidonakia Corfu appartementen en heeft een kleine expositie van Joost Swarte en Peter Pontiac.